kyklades_news

Διαφήμιση
Home Τοπικά Προιόντα Κρασιά Πύργου Καλλίστης
Κρασιά Πύργου Καλλίστης PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 18 Οκτώβριος 2011 08:50

Στο τέλος του τρυγητού βρίσκονται οι δώδεκα επαγγελματίες οινοπαραγωγοί στη Σαντορίνη. «Τρυγήσαμε από τις 16 Αυγούστου, φέτος τα σταφύλια μας άργησαν κατά δύο βδομάδες.

Είχαμε όψιμες βροχές, καλή άνοιξη, χωρίς ανέμους να μας επηρεάσουν. Τον Αύγουστο, μάλιστα, που τρυγούσαμε, οι βοριάδες συνέδραμαν στην καλή υγεία των σταφυλιών μας. Αισιοδοξούμε, λοιπόν, ότι και φέτος τα κρασιά μας θα έχουν ποιότητα, δηλαδή έντονη οξύτητα, αρώματα και φρουτώδη χαρακτηριστικά…», λέει ο 44χρονος οινολόγος Χαρίδημος Χατζηδάκης. Στο οινοποιείο που έστησε, από το 1997, στο χωριό Πύργος Καλλίστης, θα καταλήξουν φέτος 15 τόνοι σταφυλιών, ποσότητα αντίστοιχη με την περσινή. «Καθένα από τα εκατό στρέμματά μου, εντός της Ζώνης ΟΠΑΠ Σαντορίνη, μου αποδίδει ώς και 300 κιλά, σε ασύρτικο, μαυροτράγανο, μανδηλάρι και αηδάνι, που εμφιαλώνω σε έξι διαφορετικά κρασιά. Φέτος αγόρασα και σταφύλια, σε τιμές από 1-1,20 ευρώ το κιλό. Πήρα γύρω στους 100 τόνους, που θα μου δώσουν 60 τόνους ασύρτικου. Θα διαθέσω την παραγωγή μου αυτή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κι εξωτερικό…», λέει σήμερα.

Γραψτε σχολιο
Your Contact Details:
Σχολια:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(
:sleep::););)):0
Security
Please input the anti-spam code that you can read in the image.

Bookmark and Share

Ανακαλυψτε τη Σαντορινη

Τα 24 ΝΗΣΙΑ

Διαφήμιση

ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΡΗΣΤΩΝ

REAL ESTATE

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"